آشپزی میترا

آموزش آشپزی برای بانوان

راویولی

مواد لازم برای خمیر راویولی:
تخم مرغ(3 عدد زرده و یک سفیده)=3 عدد
شیر=2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن آب شده یا روغن زیتون=2 قاشق سوپخوری
آرد بمقداری که مایه خمیر شود و به دست نچسبد=یک پیمانه و نیم تا 2 پیمانه
سس سفید یا سس گوجه فرنگی=2 پیمانه
نمک=1 قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر:
تخم مرغ و شیر و نمک و روغن را مخلوط می کنیم و کم کم آرد می ریزیم و بهم می زنیم تا مایه خمیر شود بطوریکه بدست نچسبد و زیاد هم سفت نشود. روی خمیر را می پوشانیم تا یکی دو ساعت بماند و خمیر کمی ور بیاید. بعد راویولی را بطریق ذیر آماده می کنیم:
مواد لازم برای مایه گوشتی:
گوشت چرخ شده=نیم کیلو
پیاز رنده شده=2 تا 3 قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده=یک تا دو قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=بمقدار کم
طرز تهیه:
تمام این مواد را با هم مخلوط می کنیم و کمی مالش می دهیم و با این مایه کوفته ریزه درست می کنیم. ممکن است کوفته ها را کمی در روغن سرخ کرد یا همانطور خام بکار برد. روی میز را کمی آرد می پاشیم و مقداری از خمیر را برمی داریم و روی میز بشکل مستطیل باز می کنیم و روی نصف خمیر را خانه های چهارگوش می کشیم و روی هر خانه را یک عدد کوفته ریزه قرار می دهیم و نصف دیگر لواش را روی آن می آوریم و با دست اطراف کوفته ها را کمی فشار می دهیم بطوریکه هر دو خمیر بهم بچسبند و کوفته ها بین دو خمیر قرار بگیرند،بعد خمیر را چهارگوش چهارگوش می بریم،در اینصورت لواشهای کوچکی که در وسط آن گوشت(کوفته ریزه)وجود دارد بدست می آید؛باید دقت کرد اطراف خمیر کاملا بهم چسبیده باشد،بعد ظرفی را آب می کنیم و کمی نمک در آب می ریزیم و روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید،نانها را در آب جوش می اندازیم تا چند جوش بزند و خمیر پخته شود،بعد آنها را در صافی می ریزیم تا آب آن برود. یک ظرف نسوز را آماده می کنیم. ته ظرف را کمی سس سفید می ریزیم و روی سس سفید را مقداری راوبولی آماده شده می ریزیم؛باز روی راویولی را کمی سس سفید می ریزیم و کمی پنیر رنده شده می پاشیم؛باز کمی راویولی و سس سفید و پنیر و بهمین طریق تا تمام مواد تمام شود. روی ظرف را مقداری پنیر می پاشیم و ظرف را در فر با حرارت ملایم یکربع تا بیست دقیقه می گذاریم و این غذا را با همین ظرف نسوز سر میز می بریم. ممکن است بجای سس سفید،سس قرمز بکار برد و بجای کوفته ریزه گوشت قیمه ای پخته شده مصرف کرد.
ممکن است بعد از اینکه راویولی را آماده کردیم بدون جوشانیدن در آب، در روغن سرخ کنیم.در این صورت سس سفید لازم ندارد و بلافاصله پس از سرخ شدن سر میز می بریم.

+ نوشته شده در  یکشنبه سیزدهم آبان 1386ساعت 8:10  توسط میترا  | 

رولت گوشت

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده گوساله=500 گرم
پیاز=2 عدد
تخم مرغ آبپز=3 عدد
نمک و فلفل=بمقدار لازم
شیر=نصف لیوان
نان تست=2 عدد
آب=2 لیوان
تخم مرغ خام=2 عدد
گردو=بمیزان لازم
زرشک=بمیزان لازم
رب گجه فرنگی=2 قاشق غذاخوری
جعفری و گشنیز=از هرکدام 4 قاشق غذاخوری
مغز پسته=1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم. پیاز سرخ شده را به گوشت اضافه می کنیم.
2. نان تست را در شیر خیس کرده تا تا نرم شود.سپس خوب آن را فشار می دهیم تا شیر اضافی آن گرفته شود.نان را به گوشت اضافه می کنیم.
3. 2 قاشق پیازداغ،نمک و فلفل،2 عدد زرده تخم مرغ را به گوشت اضافه کرده و خوب ورز می دهیم.
4. گوشت را روی یک کیسه نایلونی پهن کرده و روی آن را با وردنه صاف می کنیم و به شکل مستطیل باز می کنیم طوریکه قطر آن بیشتر از یک سانتیمتر نباشد.
5. زرشک،گردوی خرد شده،پیاز داغ،جعفری و گشنیز خرد شده،خلال پسته و تخم مرغ آبپز که هر کدام را به 4 قسمت تقسیم کرده ایم روی گوشت می ریزیم بطوریکه تمام سطح گوشت را بپوشاند.
6. گوشت را کمک نایلون گلوله کرده بطوریکه دور مواد را خوب بپوشاند و بصورت یک مستطیل بلند درآید.
6. سفیده تخم مرغ را خوب می زنیم و با یک برس روی سطح رولت می کشیم.
7. رولت را در ماهیتابه که کمی روغن ریخته ایم می گذاریم تا یک طرف آن سرخ شود و طرف دیگر آن را با کفگیر برگردانده و سرخ می کنیم.
8 یک قاشق پیازداغ را در ماهیتابه ریخته و همراه سس گوجه فرنگی تفت می دهیم. آب را هم اضافه می کنیم.سپس در ماهیتابه را می بندیم تا مغز گوشت پخته شود.
+ نوشته شده در  یکشنبه سیزدهم آبان 1386ساعت 8:4  توسط میترا  | 

لیته بادمجان کبابی

مواد لازم

بادمجان درشت ده عدد
نصف گل‌کلم متوسط
هویج سه عدد بزرگ
سیر بیست حبه
فلفل سبز کمی ( مقدار فلقل بستگی به ذائقه خودتان دارد که تند دوست داشته باشید یا نه)
نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را در فر یا کباب‌پز کبابی می‌کنیم تا کاملن پخته شود. (مثل بادمجان کبابی برای میرزاقاسمی)
سپس آن‌ها را پوست می‌کنیم و کمی نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌چینیم تا آب آن‌ها کاملن گرفته شود.
هویج‌ها را رنده کرده و نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.
گل کلم و سیر و فلفل را هم خرد کرده و نمک زده و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آنها هم گرفته شود.( یک نصف روز باید مواد به همین حالت بمانند)
سپس بادمجان‌ها را ساطوری کرده و در ظرفی ریخته و همه مواد را به آن اضافه می‌کنیم و سرکه روی آن می‌ریزیم.
این ترشی چون با بادمجان کبابی درست شده و عطر و طعم بادمجان کبابی را دارد ادویه ترشی به آن نمی‌ریزیم فقط کمی زردچوبه و سیاه دانه به آن اضافه می‌کنیم. نمک آن را هم بچشید چون مختلفات آن نمک زده بودند ممکن است به نمک کمی نیاز باشد.
این لیته بسیار ملایم و خوش طعم است.

+ نوشته شده در  یکشنبه سیزدهم آبان 1386ساعت 7:55  توسط میترا  | 

سالاد مرغ

موادلازم:

سینه مرغ یک عدد کامل
قارچ نیم کیلو
چیپس خلال یک بسته
پیاز سرخ شده سه قاشق غذاخوری
سس مایونز به مقداردلخواه
نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:
سینه مرغ را پخته و ریش‌ریش می‌کنیم سپس آن‌را با پیاز سرخ شده مخلوط کرده و کمی روغن زیتون به آن اضافه کرده ، آن‌را تف می‌دهیم. مرغ نباید خیلی سرخ شود فقط به اندازه ای که با پیازداغ و روغن مخلوط شود . کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم وآنرا کنار می‌گذاریم. سپس قارچ را با حرارت زیاد می‌پزیم تا آب آن خشک شود. برای این‌که رنگ قارچ تیره نشود یک قاشق آب‌لیمو به آن اضافه می‌کنیم و با کمی نمک می‌پزیم. اگر به قارچ دوحبه سیر خرد شده اضافه کنید خوش طعم می‌شود. وقتی آب قارچ کاملن خشک شد کمی روغن زیتون اضافه می‌کنیم و آن‌را کمی تف می‌دهیم.
مرغ پخته شده و قارچ و جیپس خلال را با هم مخلوط کرده و سس مایونز به آن اضافه می‌کنیم. مقدار سس بستگی به ذائقه خودتان دارد.
این سالاد بسیار راحت و سریع آماده می‌شود و یک غدای کامل است و بسیار خوشمزه.

+ نوشته شده در  یکشنبه سیزدهم آبان 1386ساعت 7:52  توسط میترا  | 

خوراک زبان

زبان بزرگ گاو یک عدد یا زبان گوساله دو عدد سبزی معطر (نعناع- ترخان- جعفری) یک دسته سیر دو سه حبه سس گوجه فرنگی دو پیمانه قارچ نیم کیلو پوره سیب زمینی و پوره عدس دو پیمانه نمک و فلفل به اندازه کافی پیاز متوسط 2 عدد کره 100 گرم
طرز تهیه:
زبان غذای بسیار لذیذی است ولی مدت طبخ آن طولا نی است . زبان را بدقت تمیز میکنیم مقداری آب روی زبان میریزیم بطوریکه کاﻤﻸ روی آن را بگیرد ظرف زبان را روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید کف روی زبان را یکی دوبار می گیریم و بعد یک دسته سبزی معطر و دانه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را داخل زبان می ریزیم و در ظرف را می بندیم و می گذاریم زبان با حرارت ملایم بپزد . وقتی زبان پخت باید تقرﻳﺒﺄ نصف لیوان آب داشته باشد. در اواخر طبخ کمی نمک به زبان می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند بعد زبان را از ظرف خارج می کنیم و داغ داغ پوست آنرا می گیریم و می گذاریم سرد شود بعد آنرا با کارد تیز ورقه ورقه می بریم . در صورت مصرف قارچ تازه قارچ را می شوییم و خرد میکنیم و در کره کمی سرخ می کنیم بطوریکه آب قارچ کشیده شود قارچ را در سس گوجه فرنگی می ریزیم و آب زبان را صاف و به سس اضافه می کنیم و می گذایم سس جند جوش بزند و کمی غلیظ شود زبان را بدرازا یک طرف دیس می گذاریم اطراف زبان را یک ردیف جعفری میریزیم و طرف مقابل زبان را کنار دیس دو ردیف پوره سیب زمینی و عدس با قیف می ریزیم و فاصله بین پوره و زبان را با سس قارچ پر میکنیم ممکن است اطراف دیس را با چند قارچ درسته سرخ شده تزیین کنیم.

+ نوشته شده در  یکشنبه ششم آبان 1386ساعت 12:13  توسط میترا  | 

هویج پلو

مواد لازم
برنج آبکش شده : 4 پیمانه
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
پیاز متوسط رنده شده : 1 عدد
هویچ خلال شده : 300 گرم
شکر : یک دوم لیوان سرخالی
آب : یک دوم لیوان
روغن : کمی
دارچین و پودر هل : به مقدار کم
خلال پسته : برای تزئین
نمک وفلفل : به مقدار کافی
آب زعفران : به مقدار کافی

طرز تهیه :
ابتدا هویچ را خلال کرده با کمی روغن تفت می دهیم سپس آب وشکر را اضافه می کنیم و می گذاریم تا پخته شود ، گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و نمک وفلفل را ورز داده و به صورت قلقلی در آورده و در کمی روغن سرخ می کنیم .برنج را آبکش کرده لا به لای برنج ، هویج ، گوشت چرخ کرده ودارچین و هل و آ ب زعفران ریخته و دم می کنیم .
+ نوشته شده در  یکشنبه ششم آبان 1386ساعت 12:10  توسط میترا  | 

کباب کوبیده

مواد لازم :
گوشت چرخ كرده : 1 كيلو                       
تخم مرغ : 2 عدد                                                             
نمك : 2 ق چ                                           
 فلفل : 1 ق چ
پياز رنده شده : 2 عدد بزرگ
                                       
طرز تهيه :
 اب پیاز را بگیرد بعد مواد را با هم مخلوط می كنيم . و خوب ورز می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند  بعد مواد را با دست دور سيخ محكم كرده و روی آتش كباب می كنيم
+ نوشته شده در  یکشنبه ششم آبان 1386ساعت 12:8  توسط میترا  | 

کوفته سریع

مواد لازم:

گوشت=250 گرم

جعفری ساطوری=200 گرم

برنج نیم پز=یک استکان

پیاز سرخ شده=3 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی=یک قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی=3 عدد

فلفل دلمه=2عدد

نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه=به میزان لازم

تخم مرغ=یکعدد

آبلیمو =یک قاشق غذاخوری

شکر=یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

گوشت رابا دو قاشق از پیاز سرخ شده و ادویه و زردچوبه و فلفل کاملاً ورز دهید سپس سبزی و برنج و تخم مرغ را بیفزائید و باز ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.

سپس از این مایه به اندازه یک تخم مرغ بردارید ودر روغن داغ سرخ کنید و برگردانید تا همه طرفشان سرخ شود.

سپس در روغن باقیمانده رب را تفت داده و فلفل و نمک و شکر و آبلیمو وسپس پیاز سرخ شده و یک لیوان آب را بیفزائید و بگذارید بجوش بیاید.

فلفل دلمه و گوجه فرنگی ها را حلقه حلقه کرده و کف یک قابلمه بزرگ یک ردیف از هر کدام بچینید سپس روی آنها کوفته های سرخ شده را فقط در یک ردیف بچینید و یک ردیف دیگر از گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای روی کوفته ها بچینید. بعد نصف سس را - که جوش باید باشد تا کوفته ها وا نروند - رویشان بریزید.

بعد از یکربع بقیه سس را روی کو فته ها بریزید و تقریباً بعد از یکربع دیگر، وقتی کوفته 4 تا 5 قاشق غذاخوری آب داشت غذا حاضر است.

کوفته ها را در یک ظرف تخت بچینید و آبش را بهمراه گوجه فرنگی و فلفل های پخته مانند سس روی آن بدهید.

این کوفته علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است و خیلی سریع آماده میشود چون لپه ندارد خیلی سبک است و برای بچه ها و افراد دارای ناراحتی معده نیز مناسب است.
+ نوشته شده در  یکشنبه ششم آبان 1386ساعت 11:59  توسط میترا  |